Hvordan det hele startede.....

Selvom vi i mit barndomshjem havde airedale terriere - 2 på hinanden følgende - er det collien, som har vundet mit hjerte med sit blide gemyt, sin hengivenhed og vidunderligt smukke udseende. Vores nabo havde en collie-han, men om det lige er det, der har gjort det, ved jeg ikke - jeg havde en svaghed for hunde generelt i min barndom (og vice-versa 😀).

At det blev collien i sin tid, skyldes - efter lang tids overvejelse og gennemgang af div. racer - dens ikke så store behov for motion og som ovenfor nævnt dens rolige gemyt. Da vores yngste barn efter vores vurdering var stor og fornuftig nok til at omgås en lille, ny hvalp (dette er jo EKSTREMT vigtigt!!), ankom lille Hollie 12 uger gammel til vores familie (Banco Hollie Goes to Hollywood - fra Karen Brandt, som desværre ikke opdrætter mere) en sommerdag i juli 1991. Da det jo var før den digitale "tidsalder", har jeg desværre ingen billeder, jeg kan sætte på af Hollie fra hendes ungdom....

Vi gjorde mest i lydighed og agility dengang, hvorfra vi har mange fine præmier hængende, men Hollie blev også udstillet en del  gange og fik 1. pr. hver gang, og enkelt gang et BIR.

Desværre er hun ikke blandt os mere, hun døde næsten 15 år gammel i november 2005, bentøjet og kroppen i det hele taget kunne ikke mere. Det tog hårdt på os (som det jo altid gør), men i juli 2006 blev lille Ronja født i Tyskland hos Bianka Pohl, Collies-Demonds, og hun blev min første avlstæve.
Ronja, 9 uger gammel - sept. 2006